Error
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Gradiska" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Dani zime na Kozari 2014

Купить СНПЧ А7 Казань, оперативная доставка

Osma po redu, privredno – turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” održana je 1.i 2. februara 2014. godine na Mrakovici. Mada vremenske prilike nisu išle na ruku ljubiteljima zime, ovogodišnja manifestacija privukla je veliki broj posjetilaca iz svih gradova i opština Potkozarja , te sportskih i gastro ekipa. U subotu, 1.februara održan je planinarski marš od Lisine do Mrakovice, na kojem je učestvovalo stotinjak planinara, a istog dana održan je i ski kup za učenike osnovnih i srednjih škola. U nedelju, 2. februara prije sportskog i gastro takmičenja, položeni su vijenci u spomen kompleksu na Mrakovici. Ovogodišnju manifestaciju otvorila je Amira Ganić, direktorica Turističke organizacije grada Prijedora, a mnogobrojnim građanima obratile su se i Maida Ibrišagić – Hrstić, ministarka trgovine i turizna RS i Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave RS, koje su istakle značaj ovakvih manifestacija za razvoj turizma u RS.

U sportskim disciplinama najviše uspjeha imala je ekipa iz Kozarske Dubice, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Banja Luke, kod je treće mjesto pripalo ekipi iz Oštre Luke.

U gastro nadmetanju prvo mjesto pripalo je izviđačima iz Maslovara, drugo mjesto osvojili su srednjoškolci iz Gradiške, a treće članovi Planinarskog društva "Mrakovica". Prvi put na ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovali su članovi Izviđačkog odreda „Semberija“ iz Bijeljine. Gastronomska umjeća pokazala su i članovi lovačkih udružnja iz Prijedora, Ljubije, Kozarske Dubice i Gradiške. Bila je ovo prilika i za privrednike, poljoprivrdnike, zanatlije, razna udruženja, organizacije da izlože svoje domaće proizvode i razne rukotvorine, i ponude posjetiocima proizvode od meda i drugih pčelinjih proizvoda, razna vina, likere i rakije. Da tradicionalne vrijednosti, običaji i kultura naroda ovog kraja nisu zaboravljene, govori bogata ponuda ručnih radova, raznih rukotvorina, nakita i suvenira.

Organizatori dvodnevne osme privredno – turističke manifestacije „Dani zime na Kozari“ bili su grad Prijedor, Turistička organizacija Prijedor, Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica, dok su pokrovitelji manifestacije bili grad Prijedor, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.