Error
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Gradiska" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Izviđački zimski kamp 2014

U organizaciji odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora i Saveza izviđača opšine Zenica, na Mrakovici je od 13. do 18. januara 2014. godine održan Izviđački zimski kamp. Izviđački zimski kamp je zadnja od četiri akcije održane na teritoriji BiH a u okviru projekta „Stvaramo bolji svijet“ (Creating a Better World), koji je drugu godinu za redom podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Projekat „Stvaramo bolji svijet“ je modifikacija interetničkog modela vršnjačke edukacije implementiranog kroz projekat „Jednostavno izviđaštvo“. Projekat je rezultat iskustva i kontakta stvorenog između više od 200 izviđača iz Saveza izviđača opštine Zenica (Federacija BiH) i Odreda izviđača „Dr. Mladen Stojanović” Prijedor, (Republika Srpska). Projekat uključuje metode i principe unutar interetničkog okvira, kroz vannastavne aktivnosti u prirodi, promovisanjem volonterizma i timskog rada.
Na ovogodišnjem izviđačkom zimskom kampu učestvovali su izvidjači iz Zenice, Prijedora, Bijeljine, Brčkog, Tešnja, Širog Brijega,te izvidjači iz Bajine Bašte i Subotice.

Izvidjacki zimski kamp slike